Jodal

— dinsdag 12 mei 2015, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Journalist uren vast in Macedonië

De Nederlandse journalist Marcel van der Steen heeft maandag urenlang vastgezeten op het politiebureau in Kumanovo in Macedonië, omdat hij daar zou hebben gewerkt zonder accreditatie. Van der Steen werkt als freelance correspondent voor onder meer BNR, RTV Rijnmond, RTL Nieuws en ThePostOnline. Een rechter heeft hem maandagavond een officiële waarschuwing gegeven en vrijgelaten, zo meldde hoofdredacteur Sjors Fröhlich van BNR Nieuwsradio. Laatste wijziging: 19 mei 2015, 12:49

De situatie in Macedonië is onrustig. In het weekeinde waren er gevechten tussen de politie en gewapende Albanezen, die door de Macedonische regering als terroristen zijn bestempeld. Daarbij zijn acht agenten en veertien strijders omgekomen en raakten 37 politiemensen gewond. Tientallen Albanezen werden opgepakt.

De rechter heeft de verslaggever een waarschuwing gegeven wegens het negeren van politie-aanwijzingen. Van der Steen werd er ook van beschuldigd dat hij in een gebied was waar hij niet mocht komen. De motivatie van de arrestatie rust volgens Van der Steen op los zand. “Er werd gezegd dat we gearresteerd werden zonder een officiële Macedonische accreditatie, maar later werd dat niet meer genoemd en zou het zijn dat we de straat die we inliepen niet in hadden mogen lopen en dat een politieagent - en dat is pertinent onwaar - ons had verteld dat we daar niet in hadden mogen lopen.” Meer bij NU.nl / BNR

Bekijk meer van

Marcel van der Steen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.