Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 16 juni 2008, 14:04

Journalist Tim Russert overleden

Laatste wijziging: 10 juli 2008, 16:22

In de Verenigde Staten is verslagen gereageerd op de dood van journalist Tim Russert, die voor MSNBC tientallen jaren het programma ‘Meet the Press’ presenteerde. Russert (58) overleed vrijdag onverwacht aan de gevolgen van een hartaanval. De journalist werkte 25 jaar voor NBC en werd alom gerespecteerd voor zijn feitenkennis, voorbereiding en vasthoudenheid. Amerikaanse collega’s hebben Russert unaniem geprezen voor zijn aimabele persoonlijkheid. Een klein nieuwswaardig rolletje was weggelegd voor online encyclopedie Wikipedia: ruim voordat NBC zelf met het nieuws van Russerts dood kwam, was zijn pagina op Wikipedia al voorzien van de doodstijding. Speurwerk door wiki-kenners leiden tot een computer bij de IT-dienstverlener van NBC, meldt Business Week. “Jammer van de scoop, NBC. Maar dat is de essentie van journalistiek - wees de eerste en zorg dat het klopt”, aldus een lezer.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.