training eu starters

— maandag 17 augustus 2020, 08:02 | 0 reacties, praat mee

Journalist Sakir Khader geweerd uit Turkije

Sakir Khader.

De Nederlands/Palestijnse journalist Sakir Khader is zondagavond op de luchthaven van Instanbul de toegang tot Turkije geweigerd. Hij zou een gevaar voor de openbare orde zijn, op basis van een anti-terrorisme wet. Later kreeg hij te horen dat hij een ban voor het leven krijgt en wordt vandaag teruggestuurd naar Nederland. Laatste wijziging: 17 augustus 2020, 15:31

Khader heeft geen flauw idee waarom de Turkse autoriteiten dit doen. Hij was van plan een vriend te bezoeken in Turkije.

De journalist werkt als documentairemaker voor Vice en de VPRO. Na een opleiding journalistiek, werkte hij onder meer voor de Volkskrant, Brandpunt (KRO-NCRV), De Correspondent en de NOS. Veel van zijn werk gaat over vluchtelingen.

In november 2017 werd hij opgepakt in Griekenland omdat hij zich op militair terrein bevond, veroordeeld door een Griekse rechtbank en op voorwaarden vrijgelaten. Hij mocht Griekenland verlaten.

SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut heeft inmiddels aan minister Blok van Buitenlandse Zaken gevraagd of hij bereid is met Turkije contact op te nemen ‘om andermaal uw zorgen te uiten over de verslechterde persvrijheid’.’

Bekijk meer van

Turkije Sakir Khader

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.