anner smart octo

— maandag 17 augustus 2020, 08:02 | 0 reacties, praat mee

Journalist Sakir Khader geweerd uit Turkije

Sakir Khader.

De Nederlands/Palestijnse journalist Sakir Khader is zondagavond op de luchthaven van Instanbul de toegang tot Turkije geweigerd. Hij zou een gevaar voor de openbare orde zijn, op basis van een anti-terrorisme wet. Later kreeg hij te horen dat hij een ban voor het leven krijgt en wordt vandaag teruggestuurd naar Nederland.

Khader heeft geen flauw idee waarom de Turkse autoriteiten dit doen. Hij was van plan een vriend te bezoeken in Turkije.

De journalist werkt als documentairemaker voor Vice en de VPRO. Na een opleiding journalistiek, werkte hij onder meer voor de Volkskrant, Brandpunt (KRO-NCRV), De Correspondent en de NOS. Veel van zijn werk gaat over vluchtelingen.

In november 2017 werd hij opgepakt in Griekenland omdat hij zich op militair terrein bevond, veroordeeld door een Griekse rechtbank en op voorwaarden vrijgelaten. Hij mocht Griekenland verlaten.

SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut heeft inmiddels aan minister Blok van Buitenlandse Zaken gevraagd of hij bereid is met Turkije contact op te nemen ‘om andermaal uw zorgen te uiten over de verslechterde persvrijheid’.’

Bekijk meer van

Turkije Sakir Khader

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.