— vrijdag 8 juli 2016, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Journalist ontslagen na accepteren draaghulp

De Mexicaanse journalist Lydia Cumming is ontslagen nadat ze zich door omstanders liet ronddragen. Cumming deed verslag van een overstroomde stad in centraal Mexico toen twee lokale bewoners aanboden haar over het water te tillen, zodat ze een gehandicapte man die aan het eind van de straat woonde kon interviewen zonder dat haar voeten nat werden. Nadat een fotojournalist ter plekke het tafereel vastlegde en op sociale media plaatste, werden er op internet massaal gekke bewerkte afbeeldingen (zogeheten memes) van de verslaggever rondgestuurd.

In een verklaring stelt Cummings inmiddels voormalig werkgever TV Azteca dat de journalist niet ontslagen is vanwege de memes, maar omdat ze door zich te laten dragen geen respect zou hebben getoond tegenover de lokale bevolking. Cumming zelf stelt op Twitter dat ze toegeeft dat haar gedrag niet professioneel was. Meer bij de Washington Times

Bekijk meer van

TV Azteca Mexico

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.