word studentlid

— vrijdag 16 juni 2017, 09:54 | 0 reacties, praat mee

Journalist Özcan Akyol bedreigd om documentairereeks

Journalist Özcan Akyol bedreigd om documentairereeks
ANP/EPA / Cem Turkel

Nadat hij eerder al in Turkije werd belaagd toen hij daar aan het filmen was voor zijn documentairereeks De neven van Eus, wordt journalist en schrijver Özcan Akyol opnieuw bedreigd. In de vijfdelige documentairereeks gaat Akyol, in Nederland geboren als zoon van Turkse ouders, op bezoek gaat bij zijn neven, nichten, ooms en tantes die in Turkije wonen. Laatste wijziging: 16 juni 2017, 10:01

Na de uitzending van de derde aflevering is de situatie geëscaleerd, stelt Akyol tegenover de Volkskrant. In die aflevering spreken neven van ‘Eus’ over het toerisme in Antalya. “Mijn neven zeiden dat het niet goed gaat met het toerisme. Daar worden veel Turkse Nederlanders heel erg boos van. Volgens hen gaat het wél goed. Je mag niet negatief berichten over het land waar zij zoveel van houden.”

Akyol wordt in de bedreigingen onder andere uitgescholden voor landverrader, en wordt dood gewenst. Hoewel de journalist in eerste instantie geen aandacht op de dreigementen wilde vestigen, gaan ze volgens hem een grens over. “Als er niets gebeurt, lijkt het of zij vrij spel krijgen. Ik wil een signaal afgeven dat al die scheldpartijen en dreigementen niet onopgemerkt blijven. Dat ze strafrechtelijke consequenties kunnen krijgen.” Als gevolg van de dreigementen mijdt Akyol momenteel plekken waar veel Turkse Nederlanders komen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.