— dinsdag 22 september 2020, 14:28 | 0 reacties, praat mee

Journalist doet aangifte van mishandeling in Rheden

Journalist Roland Heitink heeft aangifte gedaan van mishandeling bij het vastleggen van een autobrand in Rheden. De eigenaar van Persbureau Heitink en de website GelreNieuws, werd vannacht naar eigen zeggen bedreigd en in zijn maag gestompt.

“Meerdere mensen kwamen heel dichtbij mij, waarna ik direct vroeg afstand te bewaren. Ook met de coronaregels in gedachte. Hier werd geen gehoor aan gegeven waarna ik direct werd geïntimideerd en bedreigd door meerdere mensen,” meldt Heitink op zijn website GelreNieuws.

Vervolgens werd hij vol in zijn buik gestompt. “Hierna werd ook nog gepoogd mijn camera afhandig te nemen. Één van hen lukte dit en die had mijn filmcamera in handen. Deze werd uiteindelijk teruggegeven dankzij een brandweerman die er tussen sprong. Mijn videolamp is echter wel gestolen, deze is tot heden ook niet meer aangetroffen.”

Heitink merkt naar eigen zeggen de laatste tijd een toename van agressie. Daarom heeft hij zelfs een bodycam aangeschaft. Hij zegt te begrijpen dat er soms emoties spelen bij betrokkenen van incidenten, maar vannacht is “een grens overschreden”.

Er is een 44-jarige man uit Rheden opgepakt, meldt de politie. De politie liet de NOS aan het begin van de middag weten dat de verdachte nog vastzit. Of die een rol heeft gespeeld bij de brand, of eigenaar is van de auto, kon de woordvoerder niet zeggen.

Bekijk meer van

Roland Heitink

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.