— woensdag 11 december 2013, 09:23

Jeugdjournaal van zender was onnodig

Het van de zender halen van het jeugdjournaal door de Surinaamse staatszender is een fout geweest. Dat heeft de directeur van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) Shirley Lackin gezegd in een uitzending van het jeugdjournaal. Het is buiten haar weten om gebeurd, zei ze. Maandagavond werd direct na de aankondiging van een reportage over een herdenkingsdienst op zondag voor de slachtoffers van de Decembermoorden de uitzending afgebroken. Nadat directeur Lackin de reportage dinsdag zelf had bekeken heeft ze geconstateerd dat er 'niks beledigends' in voorkwam en dat het programma gewoon uitgezonden had moeten worden. Volgens haar is er bij de STVS geen sprake van censuur. Wel worden de programma's vooraf bekeken, aldus de directeur. Meer bij ANP via Het Parool

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.