mgm nvj maart

— maandag 9 maart 2009, 11:53

Jeroen Mirck vertrekt bij Emerce

Laatste wijziging: 9 maart 2009, 12:55

Emerce-redactiechef Jeroen Mirck heeft besloten zichzelf per 1 april als zelfstandig journalist en mediaspecialist te vestigen. Hij wordt bij Emerce opgevolgd door redactielid Rebecca Rijnders, die zelf al schrijft voor het blad en verantwoordelijk is voor de programmering van de Emerce-evenementen, zoals eDay. Emerce is per 1 maart door VNU Media verkocht aan uitgever Gijs Vroom, die het blad zelfstandig voortzet in de nieuw opgerichte Emerce BV. Het economische klimaat heeft hem doen besluiten om de redactie in te krimpen. In goed overleg kiest Mirck er nu voor om voor zichzelf te beginnen. Hij blijft op freelance basis werkzaam voor Emerce.

Het afgelopen jaar werkte Mirck als redactiechef van Emerce, waarbij hij invulling heeft gegeven aan de restyling die het vakblad begin 2008 heeft doorgevoerd. De vier jaar ervoor was hij redacteur van Adformatie, waar hij gespecialiseerd was in marketing, nieuwe media, retail, sponsoring, Public Relations en marktonderzoek. Ook beheerde hij daar het weblog Adfoblog.
Mirck gaat zich nu wederom toeleggen op thema’s als marketing en nieuwe media. Behalve voor Emerce gaat hij ook weer schrijven voor Adformatie. Verder is hij van plan vaker workshops te verzorgen, onder meer voor het Centrum voor Communicatie & Journalistiek van de Hogeschool Utrecht.

Bekijk meer van

Transfers Carrière

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.