banner festival 23

— woensdag 7 september 2016, 10:26 | 0 reacties, praat mee

Jarig RTL Z ‘te snel van start’

De redactie van RTL Z | Jeroen Jumelet / ANP

Zenderdirecteur Marco Louwerens maakt een jaar na de start van economiezender RTL Z de balans op. Tegenover NRC zegt Louwerens dat er te gehaast is begonnen en momenteel een echte kijkreden ontbreekt. Laatste wijziging: 7 september 2016, 10:32

In NRC zegt hij dat zo’n reason to watch een kleine startende zender opbreekt. Gemiddeld schakelden het afgelopen jaar dagelijks dertienduizend kijkers in. Een van de aanjagers had het programma Van Liempt Live moeten zijn, maar wegens tegenvallende kijkcijfers ging daar recent de stekker uit.

“Ik heb Paul en de redactie met een vrij onmogelijke taak op pad gestuurd: Ga een dagelijks programma maken, zonder duidelijke richting of insteek”, aldus Louwerens.

De zender heeft drie jaar de tijd gekregen zich te bewijzen. Adverteerders snappen volgens Louwerens inmiddels beter wat RTL Z precies omvat. “We zien dat steeds meer adverteerders zich melden. Ook zij hebben na een jaar meer gevoel bij wat Z is. Veel adverteerders zijn juist op zoek naar de specifieke doelgroep die we bereiken.”

Louwerens wil voor het komende seizoen dat de verschillende programma’s op RTL Z beter op elkaar aansluiten. Meer bij NRC

Bekijk meer van

RTL Z

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.