— woensdag 13 mei 2015, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Jansen hoofdredacteur De Gelderlander

Jeffrey Kutterink

UPDATE Peter Jansen, hoofdredacteur van de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC), wordt waarnemend hoofdredacteur van dagblad De Gelderlander, meldt PZC. Met ingang van 18 mei is Jansen aangesteld voor een halfjaar. Hij gaat De Gelderlander leiden bij de vernieuwingen van de krant en de website. Zijn gehele loopbaan heeft Jansen gewerkt in de regionale journalistiek, onder meer voor de Tielse en Apeldoornse Courant, het Deventer Dagblad, de Drentse Courant/Groninger Dagblad en het Dagblad van het Noorden. Sinds 2006 is Jansen hoofdredacteur van PZC.

Adjunct-hoofdredacteur Arie Leen Kroon gaat Jansen vervangen.

Jansen neemt de taken over van Ad van Heiningen, die afgelopen week is vertrokken bij De Gelderlander. Eric van Gruijthuijsen, directeur journalistiek AD/Regio, benadrukt dat het om een tijdelijke functie gaat. ‘We hadden acuut iemand nodig. Peter heeft een ruime ervaring in de regionale journalistiek en is bekend met de kranten van Wegener. Hij was in voor deze klus.’

Het uitstapje van Jansen naar De Gelderlander moet niet gezien worden als aanloop om te komen tot één hoofdredacteur voor BN De Stem en de PZC. De Persgroep zoekt momenteel naar een nieuwe hoofdredacteur bij de Brabantse krant. Ook het Brabants Dagblad heeft een vacature voor de functie van hoofdredacteur. ‘We zoeken voor alle titels een nieuwe hoofdredacteur’, aldus Van Gruijthuijsen.

Meer bij PZC

Bekijk meer van

Transfers PZC De Gelderlander

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.