Tegel Beeld en Geluid

— maandag 7 november 2016, 11:45 | 0 reacties, praat mee

Jan van Cuilenburg (70) overleden

Na een kort ziekbed is afgelopen dinsdag emeritus hoogleraar Jan van Cuilenburg overleden in zijn woonplaats Amsterdam, meldt het Commissariaat voor de Media.

Van Cuilenburg doceerde communicatiewetenschap aan de UvA. Daarnaast was hij tien jaar lang als collegelid verbonden aan het Commissariaat voor de Media, waarvan vijf jaar als voorzitter. Ook was hij voorzitter van het Bedrijfsfonds voor de Pers, Stichting KijkOnderzoek en hoogleraar-directeur van Het Persinstituut van de UvA.

Naast zijn affiniteit met de traditionele media had hij een bijzondere interesse voor nieuwe informatietechnologie. Na zijn pensioen bleef Van Cuilenburg aan bij de UvA als emeritus hoogleraar. Hij was verantwoordelijk voor een indrukwekkende lijst van publicaties. Begin dit jaar nog verscheen van zijn hand het boek Waarheidsvinding als journalistieke missie.

Afgelopen zaterdag is in besloten kring afscheid genomen van Van Cuilenburg en zijn echtgenote Henny Chevallier, die een week eerder overleed. Van Cuilenburg is 70 jaar oud geworden.

Bekijk meer van

Jan van Cuilenburg

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.