Jodal

— woensdag 1 mei 2013, 09:39

Italiaanse journalist vermist in Syrië

Domenico Quirico, correspondent in Syrië van de Italiaanse krant La Stampa, wordt al drie weken vermist. Dat heeft de krant gemeld op zijn website. Quirico vertrok op 6 april uit Libanon naar Syrië. Hij was van plan verslag te doen vanuit de regio Homs. Zijn laatste teken van leven bestaat uit een sms-bericht, op 9 april verzonden aan een collega van de Italiaanse staatstelevisie. Qurico meldt daarin dat hij op weg is naar Homs. Het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) meldt dat er ook een Belgische academicus wordt vermist. Pierre Piccinin da Prata volgde de Arabische Revoluties de voorbije jaren al op de voet en trok regelmatig naar de conflictgebieden. Hij heeft diverse artikelen geschreven voor Le Soir en andere internationale media. Meer bij AP via de Volkskrant / CPJ / De redactie.be / La Stampa Laatste wijziging: 1 mei 2013, 11:39

Bekijk meer van

Syrië

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.