— donderdag 10 juli 2014, 09:09

Israël neemt media onder vuur

Het Israëlische leger richt zich actief op journalisten, meldt Reporters sans Frontières (RSF) in een opsomming van de incidenten. Palestijnse media in het bijzonder lopen risico: vorige week werd een team van Today TV tijdens een live-verslag onder vuur genomen, waarbij de verslaggever, cameraman en technicus gewond raakten. Ook fotografen zijn gewond geraak en in juni deed het leger invallen bij drukkerijen in Ramallah, waarbij onder meer computers in beslag werden genomen. Bedrijven die facilitaire dienstverlening doen voor zenders in de bezette gebieden worden eveneens aangepakt. Het bedrijf Palmedia verloor apparatuur bij een inval; volgens het leger was Palmedia een legitiem doel omdat het producties doet voor Hamas-zender Al Aqsa TV. Meer bij RSF

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.