e learning nvj

— woensdag 21 mei 2014, 09:20

Irene de Bel hoofdredacteur Opzij

Irene de Bel, nu nog hoofdredactrice van de Nederlandse editie van wetenschappelijk tijdschrift New Scientist, wordt per 1 juni hoofdredacteur bij maandblad Opzij. Ze volgt Daphne van Paassen op, die de functie waarnam na het vertrek van Margriet van der Linden toen die in juni 2013 opstapte. De 36-jarige De Bel heeft een technische achtergrond, meldt de NOS. Ze studeerde aan de Technische Universiteit Delft, was docent wiskunde en gastdocent wetenschapsjournalistiek. Laatste wijziging: 22 mei 2014, 12:45

Ze was eerder ook chef internet bij Het Parool. Op de website van Opzij stelt De Bel dat gelijke kansen voor mannen en vrouwen in Nederland wettelijk het best geregeld zijn.

“Maar de praktijk blijft weerbarstig. De huidige generatie vindt het vanzelfsprekend dat vrouwen en mannen gelijke rechten hebben. Tegelijkertijd verdienen vrouwen 20% minder dan mannen, en is slechts de helft van de vrouwen financieel onafhankelijk.” Het tijdschrift krijgt als het aan De Bel ligt niet zozeer een feministische alswel een feminine invalshoek.

Bekijk meer van

Opzij

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.