e learning nvj

— vrijdag 12 april 2019, 15:01 | 0 reacties, praat mee

Inzenden voor Joost Zwagerman Essayprijs

Voor 31 juli 2019 kan er werk worden ingezonden voor de Joost Zwagerman Essayprijs. De prijs van 7.500 euro is bedoeld voor 'aanstormend talent': schrijvers die nog geen essay in boekvorm hebben gepubliceerd en geen vaste positie hebben in de media. Laatste wijziging: 12 april 2019, 15:01

Het onderwerp van het essay – één inzending per persoon – is geheel vrij, de aanpak ook. Het maximum aantal woorden is 3000. Inzendingen kunnen worden gemaild, als word-document of pdf, naar joostzwagermanessayprijs@gmail.com. Vergeet niet de eigen naam in de bestandsnaam en in het document zelf te zetten.

De jury, bestaande uit Barber van de Pol, Manon Uphoff, Merlijn Olnon en voorzitter Aleid Truijens, kiest zes essays die in aanmerking komen voor de prijs en maakt deze shortlist zes weken voor de uitreiking op 18 november, de verjaardag van Zwagerman, bekend. De genomineerde essays zullen online worden gepubliceerd. Vervolgens kiest de jury één winnaar.

Deze prijs is een initiatief van de Van Bijleveltstichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, uitgevoerd in samenwerking met de erven van Joost Zwagerman. De auteur overleed in 2015. Voor meer informatie en overige voorwaarden kijk bij Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.