website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Inzenden voor Joost Zwagerman Essayprijs

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op vrijdag 12 april 2019, 15:01

Nieuws Voor 31 juli 2019 kan er werk worden ingezonden voor de Joost Zwagerman Essayprijs. De prijs van 7.500 euro is bedoeld voor 'aanstormend talent': schrijvers die nog geen essay in boekvorm hebben gepubliceerd en geen vaste positie hebben in de media.

Het onderwerp van het essay – één inzending per persoon – is geheel vrij, de aanpak ook. Het maximum aantal woorden is 3000. Inzendingen kunnen worden gemaild, als word-document of pdf, naar joostzwagermanessayprijs@gmail.com. Vergeet niet de eigen naam in de bestandsnaam en in het document zelf te zetten.

De jury, bestaande uit Barber van de Pol, Manon Uphoff, Merlijn Olnon en voorzitter Aleid Truijens, kiest zes essays die in aanmerking komen voor de prijs en maakt deze shortlist zes weken voor de uitreiking op 18 november, de verjaardag van Zwagerman, bekend. De genomineerde essays zullen online worden gepubliceerd. Vervolgens kiest de jury één winnaar.

Deze prijs is een initiatief van de Van Bijleveltstichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, uitgevoerd in samenwerking met de erven van Joost Zwagerman. De auteur overleed in 2015. Voor meer informatie en overige voorwaarden kijk bij Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.