banner festival 23

— donderdag 3 maart 2016, 10:07 | 0 reacties, praat mee

Inzenden Stichting Persprijs Jacques van Veen

Stichting Persprijs Jacques van Veen reikt opnieuw de prijs uit voor de beste Nederlandstalige publicatie/uitzending op het terrein van recht en rechtspraak. De persprijs is een eerbetoon aan oud-Parooljournalist Jacques van Veen en wordt elke drie jaar uitgereikt. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro. Laatste wijziging: 3 maart 2016, 12:18

In 2013 ging de prijs naar Paul Vugts, misdaadverslaggever van Het Parool voor zijn jarenlange, met inzicht en diepgang in diverse artikelen, geleverde weergave van het Passageproces. Twee jubileumprijzen werden toegekend aan rechtbankverslaggever Rob Zijlstra, van het Dagblad van het Noorden en Folkert Jensma, columnist voor NRC.

De jury bestaat uit Geert Corstens (oud-president van de Hoge Raad), Marianne Bloos (hoofdofficier van het Functioneel Parket), Ank Bijleveld (commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, oud prijswinnaar Dirk Leestmans uit België), Jens van den Brink (advocaat/partner van het kantoor Kennedy Van der Laan) en Jeroen Smit (tot voor kort hoogleraar journalistiek).

Kandidaten die in de periode van half juni 2013 tot half juni 2016 met enige regelmaat Nederlandstalige publicaties over recht of rechtspraak hebben uitgebracht worden nadrukkelijk gevraagd hun werk in te zenden. In aanmerking komen artikelen voor kranten, tijdschriften of persbureaus, boeken, radio-en televisieuitzendinge n en digitale publicaties op internet. Ook degenen die het werk van anderen onder de aandacht van de jury willen brengen worden daartoe nadrukkelijk uitgenodigd.

Inzendingen kunnen tot en met 15 juni 2016 worden ingezonden. De uitreiking is op 1 december 2016. Klik hier voor meer informatie over criteria voor de inzendingen, procedure en wijze van aanmelden.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.