Jodal

— maandag 2 december 2013, 09:23

‘Interpol misbruikt door foute regimes’

De internationale politiedienst Interpol wordt door foute regimes misbruikt om erkende vluchtelingen en mensenrechtenactivisten op te sporen en aan te houden. Ook Nederland zou erkende dissidenten op verzoek van dergelijke regimes aanhouden, stelt advocaat Jozef Rammelt zondagavond in het VPRO-programma Bureau Buitenland. Laatste wijziging: 18 oktober 2017, 12:06

Rammelt is aangesloten bij de Britse organisatie Fair Trials International, dat een lijst van incidenten heeft opgesteld. Ook als mensen niet worden uitgeleverd, komt het voor dat ze - ondanks erkende status - maanden vast zitten. Enkel een zogeheten signalering is voldoende om Interpol in beweging te zetten.

Europarlementariër Judith Sargentini (GroenLinks) wil dat de verzoeken begeleid moeten gaan van een internationaal aanhoudingsbevel, voor Interpol in actie komt. VPRO Bureau Buitenland, Radio 1 Het fragment begint net voor de dertigste minuut.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.