— donderdag 17 juli 2014, 09:10

Internetsnelheden flink in de lift

Uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat diverse internetaanbieders in het eerste kwartaal van 2014 de breedbandsnelheden hebben verhoogd, zonder daar de consument extra geld voor in rekening te brengen. Het overgrote deel (81 procent) van breedbandabonnees heeft nu een downloadsnelheid van minstens 10 Mbps (vorig jaar 67 procent), 43 procent haalt ruim 30 Mbps (was 37 procent) en 11 procent van de abonnees haalt snelheden van 100 Mbps en hoger. Dat topsegment is bijna verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Ook mobiel groeit het internetgebruik enorm: ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar groeide mobiel datagebruik met maar liefst 60 procent. Er werd 9 procent meer gebeld, maar het aantal verstuurde sms'jes daalde met ruim een kwart. Meer bij ACM

Bekijk meer van

ACM

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.