banner festival 23

— dinsdag 23 juni 2009, 11:00 | 5 reacties, praat mee

‘Internetbelasting voor kranteninnovatie’

Een heffing op internetaansluitingen zou een van de voorgestelde oplossingen zijn uit het innovatieadviesrapport 'De Volgende Editie', dat de commissie Brinkman vandaag presenteert. Dat meldt Trouw. Hoewel de Tijdelijke Commissie Innovatie en Toekomst Pers volgens Trouw het verband niet expliciet legt, zou geld dat zo wordt opgehaald innovaties in de krantenwereld kunnen financieren. Andere voorstellen die Trouw citeert zijn overheidshulp bij distributie van kranten (iets dat in sommige andere landen gebeurt), een lager btw-tarief op internetactiviteiten van uitgeverijen en vrijgave van programmainformatie van omroepen. De commissie zou zich in het rapport niet uitspreken over de acht miljoen euro aan innovatiegelden die mediaminister Plasterk al had gereserveerd, noch over een einde van reclame op de publieke omroepen - hetgeen volgens krantenuitgeverijen marktverstorend werkt. Meer bij Trouw Laatste wijziging: 23 juni 2009, 13:24

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

5 reacties

Ernst Lissauer, 23 juni 2009, 10:06

Kwestie van vraag en aanbod. Verplicht van mijn part de Publieke Omroep maar oud nieuws uit te geven op papier dan kunnen die fossielen elkaar in stand houden.

Calvin, 23 juni 2009, 10:17

Welke randdebiel verzint zoiets? De wereld op z’n kop! Als mensen geen kranten meer willen lezen, dan moeten er gewoon kranten verdwijnen. Punt!

Kaj, 23 juni 2009, 10:25

Brinkman is knetter- en knettergek. Wat een waanzin.

What’s next? De liefde belasten om de hoerenindustrie te helpen innoveren? Rot op zeg.

Daarnaast heeft de commissie een expliciet verzoek van de opdrachtgever - de minister - naast zich neergelegd: het was gevraagd te adviseren over de verdeling van 8 miljoen euro voor innoverende projecten. Die bal speelt Brinkman ijskoud terug.

En dan stelt Brinkman ook nog eens voor om de klok terug te zetten qua mededingingsregels. Hij wil het wettelijk mogelijk maken dat de kranten samen één drukkerij mogen bestieren, om de kosten te drukken. Daarmee zouden andere drukkerijen gewoon kapotgemaakt worden. No way dat een Europese commissaris Mededinging dit accepteert.

De grootste schande is nog wel dat Brinkman het dossier ‘reclamegelden voor publieke omroepen’ volledig negeert. Belachelijk!

Je reinste idiotie, dit rapport. Hup, de verbrandingsoven in.

Harry Perton, 23 juni 2009, 11:59

Zal het maar opvatten als monumentenzorg, dit ten koste van alles willen handhaven van verkalkte en overleefde structuren.

jan met de pet, 23 juni 2009, 20:44

hahaha laat ze eerst maar eens aan het werk gaan bij die kranten. Als ze wat minder lanterfanten en wat meer werken worden de resultaten vanzelf beter. En laat die Brinkman wat anders gaan doen!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.