— woensdag 23 juli 2008, 09:02

‘Internet verandert de krant’

De opkomst van het internet heeft krantenredacties en vormgeving van dagbladen in Amerika veranderd, blijkt uit onderzoek onder 250 kranten. Het Pew Research Center in Washington publiceerde deze week 'The Changing Newsroom', waaruit blijkt dat internet voor kranten voordelen biedt en nieuwe contactmogelijkheden het lezers creëert. Er zijn foto's, er zijn weblogs en de krant is waar ook ter wereld toegankelijk geworden. Tegelijk hebben hoofdredacteuren die in het onderzoek werden gehoord, moeite met de extra energie die het kost en staan accuratesse en journalistieke normen door de hogere snelheid onder druk. Web en print versterken elkaar - de papieren krant wordt toegankelijker omdat er ontwerpregels voor het web (meer grafisch, meer witruimte, meer uitleg) naar print worden overgeheveld. Journalisten, die hun primeurs eerst voor de papieren editie wilden bewaren, brengen die steeds vaker eerst op internet uit. Meer bij NRC Handelsblad.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.