— dinsdag 18 december 2012, 09:30

Instagram eigent zich fotorechten toe

Eerder dit jaar nam Facebook de fotodienst Instagram over voor 1 miljard dollar. Om volgens eigen zeggen een betere integratie met de Facebook mogelijk te maken, worden de voorwaarden van de fotodienst per 16 januari 2013 gewijzigd. Een element uit de voorwaarde (Punt 2 onder 'Rights') trekt de aandacht: Facebook wil na die datum foto's beschikbaar kunnen stellen aan commerciële partijen, eventueel inclusief beeltenis en info van de maker en begeleidend foto-onderschrift. Het zal daar de originele maker niet van de op de hoogte stellen noch deze laten meeprofiteren van de inkomsten. Een aantal prominente gebruikers heeft al besloten de dienst te verlaten. Technologiesite Wired schreef een handleidinkje hoe je Instagram-foto's kunt exporteren en CNet waarschuwt dat wachten tot 16 januari met opstappen uit juridisch oogpunt gevaarlijk kan zijn.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.