— woensdag 20 november 2019, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Ingrid van Tol nieuwe directeur DDG

Aantredend DDG-directeur Ingrid van Tol | Nosh Neneh

Belangenvereniging Dutch Directors Guild (DDG) heeft Ingrid van Tol met ingang van volgende maand benoemd tot directeur. De DDG vertegenwoordigt de belangen van professionele film-, televisie-, radio- & interactieve regisseurs in Nederland.

Van Tol was van 1989 tot 1998 beleidsmedewerker en curator film en nieuwe media bij de Rotterdamse Kunst Stichting. Ze was daarna drie jaar werkzaam als programmamaker kunst, cultuur en nieuwe media bij debatcentrum De Balie. Van 2001 tot 2017 was Van Tol Hoofd Documentaire bij het Mediafonds. Ze is ook regelmatig adviseur, coach en redacteur voor verschillende fondsen en filmmakers.

“In mijn werkzaamheden als programmamaker en hoofd documentaire bij het Mediafonds heeft de maker altijd centraal gestaan. Wat mij daarbij opviel was dat bij veel producties de regisseur auteursrechtelijk en qua honorarium vaak aan het kortste eind trekt. Een van de zaken waar ik me voor wil inzetten is om er voor te zorgen dat in de nieuwe heffingsregelingen die volgend jaar op Europees niveau worden vastgesteld, de regisseur de financiële en rechtspositionele waardering krijgt die haar/hem toekomt. Ook in Nederland verdienen de regisseurs bij de omroepen en de fondsen een betere waardering, zeker gezien hun artistiek inhoudelijke inbreng. Hiervoor wordt de samenwerking met belangenverenigingen van audiovisuele makers geïntensiveerd. We zullen ook het inhoudelijke debat aanzwengelen over artistieke autonomie, kunst en cultuur”, aldus Van Tol.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.