— vrijdag 8 februari 2019, 14:22 | 0 reacties, praat mee

RTL doet aangifte tegen indringer Late Night

UPDATE Beveiligers hebben donderdagavond een indringer afgevoerd, die tijdens de live-uitzending van RTL Late Night naar de presentatie-tafel rende. Daar voerde host Twan Huys op dat moment een gesprek met FunX-dj Fernando Halman. De indringer gooide een briefje naar Huys, die zich redelijk snel herpakte en verder ging met het programma. RTL heft inmiddels aangegeven aangifte te doen tegen de indringer. Laatste wijziging: 8 februari 2019, 14:24

Het motief van de man is onbekend. Presentator Luuk Ikink, voormalig medewerker aan het programma, stelt op Twitter dat de man een actievoerder was die aandacht wilde voor YouTuber PewDiePie. De Zweedse gamer beheert het grootste kanaal op het videoplatform (66,6 miljoen abonnees), maar dreigt ingehaald te worden door een Indiase filmproducent.

Tijdens de Super Bowl, de finale van de Amerikaanse football-competitie die afgelopen zondag plaatsvond, voerden Amerikaanse fans daar ook al actie voor.

Huys las het bericht op het briefje uiteindelijk niet voor in de uitzending. “Ehm, ik kan nauwelijks lezen wat erop staat”, zei hij. “Volgens mij is het een gek bericht.”

RTL heeft inmiddels aangifte gedaan wegens lokaalvredebreuk, het binnendringen en niet willen verlaten van een bepaalde locatie die voor een openbare dienst wordt gebruikt, zo verklaren ze vandaag.“Het is een heel vervelend incident. De uitzending werd onderbroken, iedereen was afgeleid.”

De beveiliging van het programma, dat wordt uitgezonden vanuit de Hallen Studio’s in Amsterdam, wordt vooralsnog niet aangescherpt. “De beveiliging is goed in orde”, aldus de woordvoerder. In elk geval moet iedere bezoeker zich van tevoren aanmelden en legitimeren.

Bekijk meer van

Twan Huys RTL Late Night

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.