website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

RTL doet aangifte tegen indringer Late Night

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 8 februari 2019, 14:22

Nieuws UPDATE Beveiligers hebben donderdagavond een indringer afgevoerd, die tijdens de live-uitzending van RTL Late Night naar de presentatie-tafel rende. Daar voerde host Twan Huys op dat moment een gesprek met FunX-dj Fernando Halman. De indringer gooide een briefje naar Huys, die zich redelijk snel herpakte en verder ging met het programma. RTL heft inmiddels aangegeven aangifte te doen tegen de indringer.

Het motief van de man is onbekend. Presentator Luuk Ikink, voormalig medewerker aan het programma, stelt op Twitter dat de man een actievoerder was die aandacht wilde voor YouTuber PewDiePie. De Zweedse gamer beheert het grootste kanaal op het videoplatform (66,6 miljoen abonnees), maar dreigt ingehaald te worden door een Indiase filmproducent.

Tijdens de Super Bowl, de finale van de Amerikaanse football-competitie die afgelopen zondag plaatsvond, voerden Amerikaanse fans daar ook al actie voor.

Huys las het bericht op het briefje uiteindelijk niet voor in de uitzending. “Ehm, ik kan nauwelijks lezen wat erop staat”, zei hij. “Volgens mij is het een gek bericht.”

RTL heeft inmiddels aangifte gedaan wegens lokaalvredebreuk, het binnendringen en niet willen verlaten van een bepaalde locatie die voor een openbare dienst wordt gebruikt, zo verklaren ze vandaag.“Het is een heel vervelend incident. De uitzending werd onderbroken, iedereen was afgeleid.”

De beveiliging van het programma, dat wordt uitgezonden vanuit de Hallen Studio’s in Amsterdam, wordt vooralsnog niet aangescherpt. “De beveiliging is goed in orde”, aldus de woordvoerder. In elk geval moet iedere bezoeker zich van tevoren aanmelden en legitimeren.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.