persveilig seminar

— maandag 19 april 2010, 20:27 | 0 reacties, praat mee

Illy eindredacteur ‘NCRV’s Vrijdag’

Jeroen Illy (47) wordt eindredacteur van NCRV’s Vrijdag, de werktitel van de opvolger van NCRV Netwerk. De naam van het magazine dat vanaf 10 september elke vrijdagavond wordt uitgezonden staat nog niet vast. Ghislaine Plag, presentatrice van NCRV Netwerk en van Rondom Tien, gaat het nieuwe Netwerk presenteren. De NCRV maakte dit maandag 19 april intern bekend. Laatste wijziging: 20 april 2010, 11:07

Het programma met de werktitel ‘NCRV’s Vrijdag’ wordt vijftig minuten lang. Het is het komende seizoen vijftig keer geprogrammeerd om negen uur ’s avonds. Het budget per uitzending wordt zo’n 61.000 euro (inclusief salarissen).

‘Het is een beetje knullig dat we nog geen titel hebben’, zegt Jeroen Illy, oud-verslaggever van NCRV Netwerk en sinds twee jaar samensteller. ‘We zijn daar nog volop over aan het brainstormen.’ Over het format heeft de omroepleiding een blauwdruk gemaakt waar de redactie zich nog over kan buigen.

‘Vast staat in elk geval dat we dichtbij de burger blijven, de slogan van de NCRV “Samen op de wereld” in ons achterhoofd houden en veel reportages brengen. Het beeld moet het werk doen’, zegt Illy. ‘De deskundigen laten we over aan het nieuwe Nieuwsuur van de NOS en de NPS. Misschien willen we ook wel iets doen met columnisten en satire.’

De redactie van het nieuwe magazine gaat nauw samenwerken met Rondom Tien. Items die meer verdieping vragen kunnen thema van het discussieprogramma worden en omgekeerd. Ghislaine Plag presenteert live op de vrijdag- en de zaterdagavond. Samensteller van het nieuwe magazine wordt Jelle Broekroelofs die nu dezelfde functie heeft bij NCRV Netwerk.
 
Van de huidige 28 redactieleden blijven er 18 over. De medewerkers met een tijdelijk contract krijgen geen verlenging. Hoofdredacteur Peter van der Maat vertrekt ook. ‘Gezien de nieuwe situatie hebben de NCRV en ik besloten om uit elkaar te gaan. Over wat ik ga doen, kan ik nog niets zeggen’, laat hij weten.

 

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.