— woensdag 26 maart 2008, 09:01

IFJ roept Egypte op tot terughoudenheid

De Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) heeft de Egyptische overheid opgeroepen de dreigementen en huiszoekingen te staken die een internetjournalist ertoe hebben gebracht voorlopig onder te duiken. Het huis van hoofdredacteur Abdul-Jalil Al-Sharnoubi van de officiële website van het zogenoemde Moslim Broederschap is al twee keer door beveilingstroepen doorzocht, waarbij boeken, papieren en ander bezit werd meegenomen. Volgens Al-Sharnoubi zijn de aanstaande gemeenteverkiezingen de aanleiding voor de pesterijen en vreest hij te worden gearresteerd. IFJ-secretaris Aian White noemt juist de verkiezingstijd een moment waarop journalisten ongestoord hun werk moeten kunnen doen. "Democratische vrijheden staan onder druk als bepaalde politieke groeperingen worden uitgezonderd", aldus White. In Egypte worden naar schatting 800 politici, activisten en journalisten van het Moslim Broederschap vastgehouden. Khaled Hamza, die het Engelstalige gedeelte van de website van het Moslim Broederschap beheerde, zit al sinds februari van dit jaar gevangen. Bron: IFJ

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.