website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

IDFA introduceert Karen de Bok Talent Prijs

Lars Pasveer — Geplaatst in documentaire op woensdag 1 november 2017, 11:37

VPRO

VPRO

Nieuws

Tijdens het Amsterdamse documentairefestival IDFA zal de eerste Karen de Bok Talent Prijs worden uitgereikt. De prijs is vernoemd naar de begin dit jaar overleden programmamaker en hoofdredacteur televisie bij de VPRO. Het is de voortzetting van de Mediafondsprijs Documentaire.

NPO-voorzitter Shula Rijxman zal de prijs op 16 november uitreiken. Aan de prijs is een geldbedrag van 25.000 euro verbonden. De prijs wordt ondersteund door de NPO, IDFA en VPRO, in samenspraak met De Boks echtgenoot Emile Fallaux.

Rijxman: “Karen had een uitgesproken gevoel voor nieuw en origineel talent dat zij vol vertrouwen de ruimte gaf. Ze werd gewaardeerd voor haar bevlogenheid en constructieve kritiek. Velen hebben zich onder haar bezielende leiding ontwikkeld tot bijzondere makers.”

De Bok werkte onder meer mee aan filmprogramma Stardust, was drijvende kracht achter VPRO’s thema-avonden en was betrokken bij documentaires voor Tegenlicht en eindredacteur van Zomergasten toen Adriaan van Dis het presenteerde.

Begin dit jaar overleed De Bok na een lange worsteling met depressie.

De winnaar ontvangt 25.000 euro uit het NPO-fonds en krijgt hiermee de kans om zijn of haar plan verder te ontwikkelen in samenwerking met een producent en een van de omroepen. De winnaar kan vervolgens een aanvraag indienen voor een realiseringsbijdrage bij het NPO-fonds.

Naast deze nieuwe talentprijs heeft de gemeente Amsterdam dit jaar een prijs ingesteld voor documentaires rond het thema mensenrechten. Aan de Amsterdam Human Rights Award is ook een geldbedrag van 25.000 euro verbonden. Meer bij de VPRO

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.