— woensdag 1 november 2017, 11:37 | 0 reacties, praat mee

IDFA introduceert Karen de Bok Talent Prijs

VPRO

Tijdens het Amsterdamse documentairefestival IDFA zal de eerste Karen de Bok Talent Prijs worden uitgereikt. De prijs is vernoemd naar de begin dit jaar overleden programmamaker en hoofdredacteur televisie bij de VPRO. Het is de voortzetting van de Mediafondsprijs Documentaire. Laatste wijziging: 1 november 2017, 11:38

NPO-voorzitter Shula Rijxman zal de prijs op 16 november uitreiken. Aan de prijs is een geldbedrag van 25.000 euro verbonden. De prijs wordt ondersteund door de NPO, IDFA en VPRO, in samenspraak met De Boks echtgenoot Emile Fallaux.

Rijxman: “Karen had een uitgesproken gevoel voor nieuw en origineel talent dat zij vol vertrouwen de ruimte gaf. Ze werd gewaardeerd voor haar bevlogenheid en constructieve kritiek. Velen hebben zich onder haar bezielende leiding ontwikkeld tot bijzondere makers.”

De Bok werkte onder meer mee aan filmprogramma Stardust, was drijvende kracht achter VPRO’s thema-avonden en was betrokken bij documentaires voor Tegenlicht en eindredacteur van Zomergasten toen Adriaan van Dis het presenteerde.

Begin dit jaar overleed De Bok na een lange worsteling met depressie.

De winnaar ontvangt 25.000 euro uit het NPO-fonds en krijgt hiermee de kans om zijn of haar plan verder te ontwikkelen in samenwerking met een producent en een van de omroepen. De winnaar kan vervolgens een aanvraag indienen voor een realiseringsbijdrage bij het NPO-fonds.

Naast deze nieuwe talentprijs heeft de gemeente Amsterdam dit jaar een prijs ingesteld voor documentaires rond het thema mensenrechten. Aan de Amsterdam Human Rights Award is ook een geldbedrag van 25.000 euro verbonden. Meer bij de VPRO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.