de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— maandag 27 maart 2017, 16:25 | 0 reacties, praat mee

Hypnotiserende journalist levert roman af

Marcel Beijer werkt als journalist, hypnotiseur en schrijver. Met recht kun je hem een manusje-van—alles noemen. Zijn carrière begon hij als journalist. Beijer richtte in 2001 zijn eigen tekstbureau “ikwilpubliciteit” op en werkt voor huis-aan-huisblad “Almere Deze Week”. Alleen stukjes van een paar honderd woorden in de krant konden hem onvoldoende bekoren, dus bracht Beijer op 21 maart zijn eerste roman “Overwonnen Verlangen” uit.

Het boek is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De schrijver hoorde het verhaal van een vrouw die in scheiding lag met haar man. Plotseling overleed haar echtgenoot. Het kostte de vrouw weinig moeite om over het overlijden van haar man heen te komen. Slechts zes maanden. Haar omgeving vond het iets minder leuk.  Aanleiding genoeg voor Beijer om een roman te schrijven.

Beijer meent dat het boek niet alleen dient als leesvoer, maar volgens hem kan het ook mensen helpen. Als je het tenminste leest vanuit het ik-perspectief. Hoe dat dan precies gaat, wil de schrijver niet verklappen. Wel licht de journalist een tipje van de sluier op over de roman. Helemaal in het begin van het boek vindt een sterfgeval plaats. Door deze tragische gebeurtenis ontwikkelt een platvloerse verhouding zich tot een stabiele relatie. Een onduidelijke beschrijving, maar als je meer wilt weten dan moet je het boek maar lezen volgens hem.

De roman is het zoveelste uitstapje van Beijer buiten zijn doorsnee journalistieke werk. Hij werd al eerder gecertificeerd hypnotiseur. Een opmerkelijke combinatie. Aan de ene kant de journalist die continu aan waarheidsvinding doet, aan de andere kant het beroep omringd door scepticisme, hypnotiseur. ‘Ik was in het begin ook sceptisch. Super kritisch zelfs. Maar ik zag dat het mensen hielp om bijvoorbeeld te stoppen met roken.’

Beijer wordt in alle facetten van zijn werk gedreven door de wil om te weten wat er omgaat in mensen. Hypnose is daar volgens hem het ideale middel voor. ‘Een persoon kan zeggen dat hij rookt omdat het lekker is. In werkelijkheid komt het door de stress van een vechtscheiding. Zijn onderbewustzijn laat dit zien als hij helemaal ontspannen is.’

Beijer benadrukt, meerdere keren in het gesprek, dat hij zijn hypnose technieken niet misbruikt voor zijn journalistieke werk. Wel gebruikt de journalist van huis-aan-huisblad “Almere Deze Week” enkele kalmeringstechnieken bij interviewkandidaten. ‘Ik begin over het mooie weer. Gebruik woorden als ga rustig zitten. Allerlei manieren om mensen te laten relaxen.’

Het boek is te koop via leesjegelukkig.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.