— vrijdag 20 april 2012, 15:08 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredactie Wereldomroep vertrekt

De hoofdredactie van de Wereldomroep vertrekt. Hoofdredacteur Rik Rensen en zijn adjunct Ardi Bouwers zien voor zichzelf geen rol weggelegd in de nieuwe afgeslankte organisatie die vanaf 1 januari operationeel moet zijn. Dat meldt NRC Handelsblad. Eerder deze week stuurden ze nog een brandbrief naar de raad van toezicht van de Wereldomroep, waarin ze zeiden zich “enorme zorgen” te maken over “het gebrek aan visie en urgentie” om de Wereldomroep om te vormen tot “een lenig, marktgericht bedrijf”. Rensen en Bouwers hebben volgens de verklaring “onoverkomelijke twijfels” bij de invulling van de koers, waarbij het met name gaat om de expliciete borging van de journalistieke onafhankelijkheid, het tempo van de opbouw en de invulling van de nieuwe organisatie. De raad van toezicht reageerde echter niet op de brief. Dat was voor beiden aanleiding om te stoppen. Dat betekent ook dat ze hun plaats in de Stuurgroep, die de nieuwe organisatie moet voorbereiden, opgeven. Zij blijven werkzaam als hoofdredactie voor de dagelijkse gang van zaken tot er een nieuwe leiding is. Meer bij NRC

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.