— zaterdag 6 februari 2016, 18:34 | 0 reacties, praat mee

‘Hoofdredacteur Telegraaf kille saneerder’

‘Hard, extreem zakelijk en afstandelijk’, dat zijn de kwalificaties van oud-hoofdredacteuren en senior-redacteuren van de Telegraaf - samen het ‘seniorenconvent’ vormend - voor de huidige hoofdredacteur Paul Jansen. Schrijver van een brief aan Jansen, oud-misdaadverslaggever Cees Koring, die breed wordt gedragen ‘ook bij de redactie’ zegt zich vergist te hebben toen hij Jansen vorige jaar als nieuwe hoofdredacteur aanbeval in een interview met hem, Henk van der Meijden en Thomas Lepeltak in de Volkskrant.

Tijdens een recente ontmoeting tussen de oudgedienden en de hoofdredacteur ontdekte Koring: ‘Daar zat de gedroomde kille saneerder. De man die plannen van de Raad van Bestuur en de directie (van TMG, red.), waar we allemaal zo bang voor waren, tot in de puntjes gaat uitvoeren. En dat werd deze week bevestigd toen ik mails en telefoontjes kreeg van mensen op de redactie die daarvan de dupe werden.’ Mensen, die hun leven gaven voor de krant, vliegen er volgens Koring ‘zonder pardon’ uit. En hij zegt niet aan de indruk te kunnen onttrekken dat er oude rekeningen worden vereffend.
Koring trekt zich terug uit het convent omdat hij vermoedt dat het instituut onder Jansens’ bewind geen lang leven is beschoren.
Hoofdredacteur Paul Jansen was niet voor commentaar bereikbaar.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.