— donderdag 29 juni 2017, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur Historisch Nieuwsblad Frans Smits overleden

Afgelopen dinsdag is hoofdredacteur Frans Smits van het Historisch Nieuwsblad onverwacht op 59-jarige leeftijd overleden, meldt de Volkskrant. Smits was mede-oprichter van het Historisch Nieuwsblad en bedenker van de Maand van de Geschiedenis, de Libris Geschiedenis Prijs en initiatiefnemer van het Nationaal Historisch Museum.

Ook bedacht hij populaire spin-offs als glossy Maarten! van Maarten van Rossem. De redactie van Historisch Nieuwsblad is geschokt door Smits’ plotse overlijden. “Met zijn overlijden verliezen we een eigenzinnig, erudiet en creatief persoon. We gaan Frans enorm missen”, schrijft de redactie.

Geschiedenis naar het grote publiek brengen was Smits’ belangrijkste doel. Historici schreven vooral voor historici, schrijft de Volkskrant: even wetenschappelijk als onleesbaar. Onder Smit werd de koers breder, met populaire onderwerpen en ‘relletjes’ zoals een proefwerk geschiedenis voor Tweede Kamerleden, waarbij gaten in het historische besef pijnlijk duidelijk werden. Meer bij de Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.