mgm nvj maart

— vrijdag 13 november 2015, 09:01 | 1 reactie, praat mee

Hoge ambtenaar fêteerde RTL Nieuws-journalist

Hoge ambtenaar fêteerde RTL Nieuws-journalist
CC0 / Pexels

Een (inmiddels voormalig) hooggeplaatste ambtenaar bij het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport (VWS) heeft drie keer een journalist van RTL Nieuws mee uit eten genomen op kosten van de belastingbetaler. Dat blijkt uit onderzoek van de researchredactie van RTL Nieuws, dat het declaratiegedrag van topambtenaren onder de loep nam. Laatste wijziging: 3 december 2015, 16:38

Door zijn dinerpartner de kosten voor de etentjes te laten dragen heeft de journalist in kwestie, adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein, de interne gedragsregels overtreden, schrijft RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar in een verklaring. “Het is journalisten van RTL Nieuws niet toegestaan om diensten of giften in het kader van hun functie aan te nemen. Dat dit in dit geval wel is gebeurd, betreur en veroordeel ik.”

Volgens Taselaar had Klein zijn eten zelf moeten betalen. Stephan Koole, de voormalig topambtenaar in kwestie, diende volgens Taselaar niet met belastinggeld journalisten te fêteren. Koole was tot voor kort directeur voorlichting van het ministerie van VWS en werkt inmiddels als chef op de redactie van RTL Nieuws. Taselaar: “Ik heb met beiden indringende gesprekken gevoerd. Ze hebben spijt betuigd en hun verontschuldigingen aangeboden.”

Bekijk meer van

RTL Nieuws

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Arnold Mandemaker, 13 november 2015, 16:20

Hier mag ook wel bij worden vermeld dat Pieter Klein en Stephan Koole eind jaren negentig zeer nauw samenwerkten als parlementaire nieuwsjagers van het Algemeen Dagblad.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.