website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Het Grote Orbán College

Sabien Froger — Geplaatst op donderdag 18 oktober 2018, 11:12

Agenda maandag 1 april 2019, 19:30 - maandag 1 april 2019, 21:30, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag

De een vindt hem een held, de ander een dictator in de dop. Victor Orbán is de meest controversiële politicus van dit moment. Hij verdeelt Europa tot op het bot. Hoe kon dat gebeuren?

In het Grote Orbán College vertelt Ivo van de Wijdeven over de opkomst en populariteit van de Hongaarse premier. Was hij jaren onzichtbaar op het Europese toneel, sinds 2015 is hij een icoon voor nieuwe rechtse bewegingen in heel Europa. Zijn harde optreden tijdens de vluchtelingencrisis wekte woede bij de een, maar ontzag bij de ander.

Hoe kon deze pro-Europese politicus de bedenker worden van de ‘illiberale democratie’? En wat houdt dat eigenlijk in? Van de Wijdeven legt in dit college uit hoe Orbán radicaal veranderde en waarom Hongaren hem al jaren massaal steunen.

Ivo van de Wijdeven is historicus en politiek analist bij het ministerie van Algemene Zaken. Hij schreef de boeken De rafelranden van Europa en De spoken van Visegrad.

Moderator: Thomas van Zijl presentator Haagsch College en BNR Nieuwsradio

Klik hier voor tickets.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.