website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Het Grote Brexit College in Tivoli

Sabien Froger — Geplaatst op maandag 10 september 2018, 11:35

Agenda woensdag 27 maart 2019, 20:00 - woensdag 27 maart 2019, 21:30, Tivoli Vredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht

29 maart is het zover: de Brexit is een feit. Het Verenigd Koninkrijk verlaat na twee jaar onderhandelen de EU. Gaan de Britten voor een harde Brexit? Of schrikken ze toch voor de economische gevolgen?

Arend Jan Boekestijn neemt de keuze van de Britten onder de loep. Wat zijn de gevolgen? En wat gaan wij in Nederland ervan merken? Na lange en chaotische onderhandelingen is er straks een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Hoe ziet die eruit? En mogen de Britten daar zelf nog eens over stemmen?

Boekestijn ontleedt het complexe Brexit-dossier en legt helder uit wat we kunnen verwachten. Zakt het land weg in een politieke en economische crisis of komt het er juist sterker uit? En wat zijn de geopolitieke gevolgen voor Europa en Nederland?

Arend Jan Boekestijn is historicus verbonden aan de Universiteit Utrecht en geeft wekelijks zijn visie op de wereldpolitiek bij BNR Nieuwsradio.

Voor meer informatie en tickets, ga naar http://www.haagschcollege.nl/college/brexittivoli

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.