— vrijdag 17 november 2023, 14:46 | 0 reacties, praat mee

Het doek valt voor GoedNieuws Vandaag

Presentatoren en side-kicks van GoedNieuws Vandaag. V.l.n.r: Sofie van den Enk, Raymond Mens, Nikki Herr, Donatello Piras, Talitha Muusse en Rens de Jong. - © William Rutten/SBS 6/Talpa

Talpa trekt de stekker uit het tv-programma 'GoedNieuws Vandaag' op SBS 6, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan het AD. Op 22 december is de laatste aflevering van het programma te zien. Laatste wijziging: 17 november 2023, 14:52

Daarvoor in de plaats zullen afleveringen van Lingo en 50/50 te zien zijn. Het programma moest tegenwicht bieden aan ‘het overgrote deel van het negatieve nieuws: oorlogen, natuurrampen, criminaliteit’, stelden de makers vooraf.

Maar vanaf het begin was het programma geplaagd door lage kijkcijfers en vernietigende recensies. Gisteren, donderdagavond, trok het programma volgens het AD 82 duizend kijkers, op woensdag waren dat er 56 duizend.

‘Met het programma hebben we getracht een alternatief te bieden aan de vijftig procent van de Nederlanders die het nieuws niet of minder volgt. GoedNieuws Vandaag brengt nieuws dat positief van toon en oplossingsgericht is. Door het te proberen, blijkt nu dat het alternatief in deze vorm en op dit tijdslot helaas niet werkt. De enorme inzet van alle betrokken collega’s ten spijt’, zegt een woordvoerder van Talpa tegenover het AD.

En Marc Veeningen, hoofdredacteurGoedNieuws Vandaag en Hart van Nederland zegt tegenover de krant: ‘De journalistiek moet blijven zoeken naar manieren om te voorkomen dat steeds meer mensen nieuws mijden vanwege het negatieve karakter, zoals we met GoedNieuws Vandaag hebben geprobeerd. Naast het aandacht geven aan maatschappelijke problemen blijft het belangrijk de oplossingen voor die problemen te belichten én te laten zien wat er wél goed gaat. Ook wij blijven dat doen; het is en blijft een groot onderdeel van de journalistieke aanpak van Hart van Nederland’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.