— dinsdag 13 juli 2010, 17:12

Hefner wil totale controle Playboy terug

Hugh Hefner, de 85-jarige oprichter van mannenblad Playboy, heeft een bod uitgebracht op de resterende aandelen in het mediabedrijf. Hefner - die al een meerderheid van de aandelen bezit - heeft omgerekend 185 miljoen dollar geboden voor het ontbrekende deel. Het bedrijf Playboy Enterprises bevindt zich al langere tijd in zwaar weer, mede door de alomtegenwoordigheid van gratis erotische inhoud op internet. Het blad, dat nog een circulatie heeft van 1,5 miljoen examplaren (tegen 7 miljoen in 1970, aldus Chicago Breaking Business, red.) staat al sinds eind vorig jaar in de etalage. Hefner heeft aangekondigd dat hij het bedrijf van de beurs wil halen, indien het hem lukt om alle aandelen te verwerven. De eigenaar van concurrent Penthouse zou ook een bod hebben uitgebracht. Het bestuur van Playboy bevestigt dat er geboden is, maar heeft nog geen besluit genomen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.