— donderdag 7 augustus 2008, 17:59 | 0 reacties, praat mee

Hayat tv zendt weer uit

Het verbod tegen de Turkstalige zender Hayat TV is opgeheven. Sinds 7 augustus is het tv-station weer in de lucht. Op 16 juli 2008 werd de televisiezender gesloten onder druk van radio en televisieautoriteit RTÜK en het Turkse Ministerie van Binnenlandse Zaken. HayatTV zou live beelden van de Newroz-viering aan de Koerdische zender Rojtv hebben gegeven, hetgeen volgens Hayat TV aantoonbaar onwaar was. De opheffing van het verbod is kennelijk een gevolg van de internationale druk. De NVJ heeft net als de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) kritiek geleverd op de Turkse overheid wegens het toepassen van censuur op HayatTV. ‘Wij zijn overweldigd door de solidariteit’, zegt Kurtulus Mermer van de Duitse redactie van Hayat TV. Volgens Iskender Bayhan, algemeen coördinator programmering, zal Hayat zich ‘blijven inzetten voor een democratische oplossing van de Koerdische kwestie, voor werkenden en voor mensenrechten.’

Bekijk meer van

Turkije

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.