persveilig seminar

— maandag 6 juli 2009, 14:46

Harmen Boerboom correspondent in Suriname

Laatste wijziging: 6 juli 2009, 16:52

Harmen Boerboom (1956) treedt met ingang van 6 juli in dienst bij Radio Nederland Wereldomroep als correspondent in Suriname. Vanaf 1 augustus doet hij vanuit zijn standplaats Paramaribo via radio en internet verslag van nieuws en achtergronden uit de regio. Hij is de opvolger van Nancy de Randamie, die tot maart 2009 de functie bekleedde. Boerboom was hiervoor eindredacteur bij NOS Radio 1 Journaal. Hij begon zijn journalistieke loopbaan in 1981 bij Vara Radio als redacteur, verslaggever en regisseur. Een paar jaar later stapte hij als verslaggever-presentator over naar Veronica Nieuwsradio. Vervolgens ging hij als chef buitenland en buitenlandverslaggever aan de slag bij achtereenvolgens NCRV en Vara Radio 1. In 2004 maakte Boerboom de overstap naar het NOS Radio 1 journaal. In 1992 schreef hij samen met Joost Oranje (nu chef Haagse Redactie NRC Handelsblad) het boek ‘Slagschaduw over Suriname’, over de 8-decembermoorden van 1982. Vanwege zijn journalistieke werkzaamheden bezocht Boerboom Suriname veelvuldig en deed hij verslag van belangrijke nieuwsontwikkelingen, ook in samenwerking met de Wereldomroep.

Harmen Boerboom, correspondent Suriname (Wereldomroep). Foto: Leendert Jansen.

 

Bekijk meer van

Transfers Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.