— vrijdag 17 juni 2011, 15:15 | 0 reacties, praat mee

Hagoort: punten van zorg in mediabrief

Henk Hagoort, voorzitter van de Publieke Omroep, ziet een aantal positieve punten in de mediabrief, "ook al hebben de eerder aangekondigde bezuinigingen Hilversum getroffen als een mokerslag". Positief is dat door fusies het aantal omroepen verminderd. "Dat betekent minder versnippering en minder bureaucatie. Het betekent ook een minder versnipperd aanbod op de televisie- en radiozenders. Dat is goed voor het publiek. Ook de voorgestelde integratie tussen de landelijke en de regionale publieke omroep is een verbetering." Met zorg kijkt de Publieke Omroep echter naar de voorgestelde verhoging van het lidmaatschapsgeld. Vijftien euro per jaar is voor minder draagkrachtige Nederlanders en voor jongeren vaak teveel om lid te worden of te blijven van een omroepvereniging. Ook het voorgestelde vrijgeven van de programmagegevens ziet de publieke omroep niet zitten, net als de toenemende regelgeving rond nieuwe diensten. Meer bij de publieke omroep

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.