— woensdag 8 september 2010, 11:57 | 0 reacties, praat mee

‘Google TV wereldwijd in 2011’

Google-topman Eric Schmidt heeft in Berlijn bevestigd dat Google TV volgend jaar wereldwijd wordt gelanceerd. In de Verenigde Staten wordt het platform al deze herfst uitgerold. Schmidt sprak op de laatste dag van de Internationale Funk Auststellung, een grote elektronicabeurs. Google TV is software waarmee video-inhoud van internet, via een eenvoudige interface, op televisie is te bekijken. Fabrikanten kunnen Google TV in apparatuur gebruiken. Sony bouwt Google TV in een televisie en Blu-ray-speler. Logitech komt met een los kastje, meldt The Guardian. Naast de tv-dienst zal Google ook samenwerken met diverse fabrikanten om tabletten op basis van het Chrome-besturingssysteem te produceren. Tegenover journalisten verklaarde Schmidt dat het "zeer onwaarschijnlijk" is dat Google zelf inhoud gaat produceren.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.