website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Google stopt met visualisatietool Fusion Tables

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 12 december 2018, 14:12

Beeld: CC BY-SA 2.0 / Caven de Ramy

Beeld: CC BY-SA 2.0 / Caven de Ramy

Nieuws Internetreus Google trekt de stekker uit Fusion Tables, een tool waarmee gebruikers grote datasets konden visualiseren. Het in 2009 gelanceerde Fusion Tables werd de afgelopen jaren veel gebruikt door datawetenschappers, maar ook datajournalisten zetten de software in om data om te zetten in kaarten, grafieken en andere visualisaties.

Dat maakt Google zelf bekend in een mail aan gebruikers. De stopzetting wordt ruim van tevoren aangekondigd, aangezien de dienst op 3 december 2019 pas écht op zwart gaat. Vanaf die datum kunnen er geen nieuwe visualisaties meer gemaakt worden met Fusion Tables. Visualisaties die al eerder met de dienst gemaakt werden werken vanaf dat moment ook niet meer. In 2013 wijdde Villamedia een datajournalistiek-les aan de tool.

Hoewel Fusion Tables een van de eerste gratis datavisualisatie-tools op internet was, zijn er volgens Google inmiddels betere alternatieven voor de software. Een aantal daarvan zijn in de loop der jaren zelf door Google ontwikkeld of dusdanig verbeterd dat Fusion Tables volgens het bedrijf geen toegevoegde waarde meer heeft. Om gebruikers niet helemaal met lege handen achter te laten, zette Google een aantal alternatieven op een rijtje. Meer bij 9to5Google.com

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.