— woensdag 29 oktober 2008, 08:53 | 0 reacties, praat mee

Google regelt conflict rond auteursrechten

Google heeft na twee jaar onderhandelen een overeenkomst gesloten met de grootste Amerikaanse auteursgroep, Authors Guild, en met AAP, een beroepsvereniging van Amerikaanse uitgevers. Door het akkoord worden mogelijk miljoenen boeken online beschikbaar. Door de overeenkomst, waaraan voor Google een prijskaartje van 125 miljoen dollar hangt, komt er een einde aan twee rechtszaken die in het najaar van 2005 werden aangespannen door de Authors Guild en door leden van de AAP. De conflicten draaiden rond het plan van Google om, onder de naam Google Book Search, fragmenten van boeken waarop auteursrecht rust, te digitaliseren, doorzoekbaar te maken en weer te geven, en om digitale exemplaren van boeken te delen met bibliotheken. Dit zou gebeuren zonder de nadrukkelijke toestemming van de eigenaars van de auteursrechten. Meer bij PR Newswire / AP via Yahoo / BBC

Bekijk meer van

Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.