website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Ghanese onderzoeksjournalist doodgeschoten

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 18 januari 2019, 09:01

Beeld: YouTube

Beeld: YouTube

Nieuws De Ghanese onderzoeksjournalist Ahmed Hussain-Suale (34) is woensdag in de hoofdstad Accra gedood. Hussein-Suale werd door twee mannen op een motorfiets beschoten, toen hij van zijn werk naar huis reed. De journalist maakte deel uit van een team dat corruptie in het Ghanese voetbal aan het licht bracht. Het team toonde met een undercoveractie aan dat officials van de voetbalbond smeergeld aannamen.

Nadat de journalisten de corruptie aan het daglicht brachten werd de voorzitter van de Ghanese voetbalbond gedwongen af te treden. De journalisten werden na de publicatie geïntimideerd en bedreigd. Hussein-Suale werd daarbij op nationale televisie door een politicus weggezet als gevaarlijk. De politicus riep de kijkers op de journalist te slaan.

Of de moord verband houdt met het journalistieke werk van Hussein-Suala is niet bekend. Vooralsnog is er ook nog niemand gearresteerd. President Nana Akufo-Addo zei op Twitter dat hij de daders zo snel mogelijk wil laten berechten. Meer bij de NOS

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.