— maandag 25 september 2017, 11:58 | 0 reacties, praat mee

Genomineerden Sonja Barend Award bekend

© Freek van Asperen / Kippa

De Varagids heeft tien genomineerden voor de Sonja Barend Award 2017 bekendgemaakt, de prijs voor beste televisie-interview van het jaar. Laatste wijziging: 25 september 2017, 12:05

Onder anderen Wilfried de Jong en Janine Abbring maken kans op de prijs voor beste televisie-interview van het jaar. De Jong maakt kans op de prijs voor zijn interview met koning Willem-Alexander, Abbring voor haar gesprek met de recentelijk teruggetreden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.

Eva Jinek en Jeroen Pauw werden los van elkaar genomineerd, respectievelijk voor een interview met Patricia Paay in Jinek en een gesprek met Diederik Samson in Pauw, maar maken ook als duo kans op de prijs voor hun interview met Jan Roos in het programma Pauw & Jinek en Tijs van den Brink met zijn vraaggesprek met Jeroen Pauw in Adieu God?.

Stef Biemans’ vraaggesprek met de rechts-radicale Harry in zijn programma Americanos en het interview met Joost Prinsen door Kefah Allush in De Kist werden ook genomineerd.

Ook Mariëlle Tweebeke, die in 2012 de award won, werd genomineerd. Dit keer voor haar interview met politicus Tunahan Kuzu in Nieuwsuur. Op de longlist staan verder Matthijs van Nieuwkerk die voormalig wielrenner Thomas Dekker interviewt.

Tim den Besten wordt nog genoemd als veelbelovend interviewer, maar zijn interview met Ismail Ilgun in VPRO-webserie Tims Tent dingt niet mee omdat het alleen online is uit­gezonden.

De winnaar, gekozen door een vakjury van mediajournalisten, ontvangt de prijs 19 oktober uit handen van Sonja Barend. Meer bij Het Parool / NU.nl

Bekijk meer van

Sonja Barend Award

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.