e learning nvj

— donderdag 27 maart 2014, 09:13

Gautier: uitgeefvak lijkt ten einde

Oud-directeur Teun Gautier van de Groene Amsterdammer gaat vanaf vrijdag 28 maart regelmatig bloggen over het uitgeefvak op de site van Adformatie. In een interview, dat in de print-editie van vrijdag verschijnt, is Gautier somber over het huidige uitgeefmodel. "Alles krimpt, of het is niet meer interessant. De overgang van print naar online is feitelijk mislukt en nu komt mobiel er overheen", aldus Gautier. Volgens hem is er een nieuwe businesscase nodig, hetgeen grote denkers vereist. "Maar noem mij meer dan vier van deze denkers in de huidige uitgeefwereld. Ik kan ze niet noemen", stelt Gautier. De uitgever vertrok eind vorig jaar na een conflict met het bestuur en de redactie van De Groene over een door hem verstrekte, kortlopende lening aan Edwin de Roy van Zuydewijn. Het zou moeten leiden tot een boek van diens hand. In het komende nummer van Adformatie wordt aan dat onvrijwillige vertrek aandacht besteed. Het Amerikaanse Pew Research Center is minder somber: op woensdag publiceerde het een rapport dat de forse uitdagingen niet bagatelliseert, maar tegelijk constateert dat de sector sinds vorig jaar nieuwe energie lijkt te hebben gevonden.

Bekijk meer van

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.