— dinsdag 17 juni 2014, 09:15

Game of Thrones-finale behaalt downloadrecords

De seizoensfinale van Game of Thrones (hier via HBO te zien, red.) heeft in de 12 uur na de uitzending in Amerika maar liefst 2 petabyte aan data gegenereerd op de torrent-netwerken, waar bestanden kunnen worden gedeeld. Een petabyte is rond 1000 terabyte - goed voor de inhoud van ruim 233 duizend dvd's. Dat meldt TorrentFreak, de belangrijkste nieuwssite voor nieuws rond torrent-techniek. Op een gegeven moment werden 7,1 miljoen kopieën verspreid. De kopieën zijn meestal afkomstig van het Australische Foxtel, dat een exclusieve 'vrije' deal heeft met HBO. Andere aanbieders kunnen de show pas veel later uitzenden. Foxtel wierp tegenover technologiesite CNet alle suggesties van impliciete steun van zich af en noemt elke vorm van piraterij diefstal.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.