e learning nvj

— vrijdag 13 mei 2011, 08:34

FREEDOM

Burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom roept klanten van KPN op om aangifte te doen tegen het bedrijf. Dit vanwege uitspraken van een topman van het bedrijf over het aftappen van het internetverkeer van zijn mobiele klanten. Op die manier kan KPN bijvoorbeeld zien welke klanten welke internetapplicaties gebruiken. Bij het kijken naar het dataverkeer maakt KPN gebruik van Deep Packet Inspection. Dat is een techniek waarmee het internetverkeer van klanten tot in detail kan worden afgetapt. Bits of Freedom noemt dat een inbreuk op de privacy van klanten. Volgens KPN wordt het internetverkeer geanalyseerd maar wordt niet naar de inhoud gekeken. Volgens ICT-jurist Arnoud Engelfriet heeft Bits of Freedom een punt. Het wetboek van strafrecht geeft aan dat het aftappen van dataverkeer niet is toegestaan.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.