— donderdag 9 augustus 2012, 08:34

Fox twijfelt over patriottisch gehalte VS-outfit

De Amerikaanse omroep Fox News maakt zich zorgen over de outfits van de Amerikaanse atleten op de Olympische Spelen. Volgens de zender zijn deze niet patriottisch genoeg. Reden: het ontbreken van 'stars and stripes' op de kleding van de sporters. Fox News begon zich vragen te stellen nadat turnster Gabby Douglas een gouden medaille had behaald in een glanzend paars pakje waarop geen verwijzing naar haar nationaliteit te bespeuren viel. "Je speelt voor je land hoor, op de Spelen, dus 'wear it and wave it', het rood, wit en blauw", aldus een Fox News-presentator, die wees op de 'betekenis' achter de kleuren van de Amerikaanse vlag. "Denk aan al het bloedvergieten, dat wordt nu naar de achtergrond verdreven".

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.