e learning nvj

— woensdag 6 april 2022, 14:56 | 0 reacties, praat mee

Fotojournalist Piet den Blanken overleden

Piet den Blanken - © archief Piet den Blanken

Na een ziekbed van enkele weken is op maandag fotojournalist Piet den Blanken overleden in Guatamala City. Den Blanken ging begin jaren 1970 aan de slag bij het Brabants Dagblad en werkte sinds 1978 als zelfstandig fotograaf. Reportages van Den Blanken werden daarnaast gepubliceerd in landelijke en regionale dagbladen, opinie-tijdschriften en in vakbondsbladen. Laatste wijziging: 6 april 2022, 15:53

Dat melden diverse media, waaronder het Brabants Dagblad. In de jaren negentig begon Den Blanken met het fotograferen van vluchtelingen, die vanuit Afrikaanse en Aziatische landen naar Europa reisden. In de loop der jaren maakte hij diverse fotoboeken over onderwerpen als het Brabantse dorpsleven, justitie en het gevangeniswezen, en de burgeroorlog in El Salvador.

Hoewel Den Blanken naar eigen zeggen steeds meer in de artistieke hoek werd gedrukt met zijn werk, stelde hij in 2015 in een interview met BN/De Stem zich vooral journalist te voelen. Met zijn foto’s wilde hij vooral aandacht vragen voor onrecht in de wereld.

Den Blanken werd een maand geleden ziek, terwijl hij op reis was in Guatamala om daar onderdrukte suikerrietwerkers te fotograferen. Maandag 4 april overleed hij op 71-jarige leeftijd.

Bekijk meer van

Piet den Blanken

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.