persveilig seminar

— dinsdag 31 januari 2023, 10:38 | 0 reacties, praat mee

Fotojournalist Kees Blokker (62) overleden

Kees Blokker in 2010 | Eigen werk

Afgelopen maandag is fotojournalist Kees Blokker op 62-jarige leeftijd overleden. Blokker werkte jarenlang voor lokale titels Nieuwsblad IJmuiden, Dagblad Kennemerland en De Kennemer. Blokker moest in 2016 zijn werk neerleggen door Parkinson. In datzelfde jaar verscheen een overzichtswerk van zijn foto's. Laatste wijziging: 31 januari 2023, 10:47

NH Nieuws omschrijft Blokker als een icoon van de IJmond, die 35 jaar lang “wel en wee” in de regio in beeld bracht. Jacky de Vries, coördinator regio en lokale samenwerkingen bij NH Media, herinnert zich hoe iedereen in de regio Blokker leek te kennen.

“Hoe geliefd en bekend hij was, bleek ook tijdens de vele klussen die we samen deden. Overal werd de fotograaf herkend en nageroepen. Als een heuse ‘bekende IJmonder’. Nooit op een vervelende manier, altijd werd hij bejegend met respect en bewondering”, schrijft De Vries.

In 1983 won Blokker de eerste prijs in de categorie Portretten van de Zilveren Camera, met een portret van schrijver Simon Carmiggelt. Blokker was blij met die eer, maar nuchter over wat het hem praktisch zou opleveren. “Dat de opdrachten nu binnen stromen is natuurlijk onzin, maar het zou wel leuk zijn als ik hierdoor een paar extra dingen kon doen. We wachten wel af”, aldus Blokker toen.

Het Noordhollands Dagblad, waar Blokkers voormalige titels in zijn overgegaan, schrijft over de fotograaf: “Iedereen die met Kees heeft gewerkt, karakteriseerde hem als ongelooflijk aardig. Geduldig, rustig en belangstellend waren enkele andere karaktertrekken.”

Bekijk meer van

Fotojournalistiek

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.