— dinsdag 12 oktober 2021, 13:08 | 0 reacties, praat mee

Fotograaf Guy van Grinsven (72) overleden

© Jean-Pierre Geusens / Novum

De Maastrichtse fotograaf Guy van Grinsven is maandagavond overleden aan de gevolgen van de progressieve spierziekte ALS. Hij is 72 jaar geworden.

Van Grinsven gaat in 1973 aan de slag bij het Nationaal Foto Persbureau en reisde later als zelfstandig fotograaf de hele wereld rond. Hij maakte foto’s van beroemdheden als de Dalai Lama en toenmalig koningin Beatrix.

Op 11 september 2001 is hij in New York en maakte hij de aanslagen mee. Hij reed vrijwel direct naar de plek van de aanslagen om te filmen en foto’s te maken en was getuige van het instorten van het World Trade Center.

Vanaf 2012 heeft hij zich toegelegd op het maken van fotoboeken over steden en hun omgeving.

Ter gelegenheid van zijn gouden jubileum als fotograaf opende in 2018 in Maastricht een overzichtstentoonstelling met zijn werk.

Eind 2019 merkte van Grinsven tijdens een lezing dat hij slecht uit zijn woorden kwam. De diagnose ALS werd vastgesteld. “Dat was ook het moment waarop ik besloot om niet bij de pakken te gaan neerzitten en te kijken wat ik nog wel kon gaan doen in deze vrij hopeloze situatie”, vertelde de fotograaf. Hij opende samen met een vriend een galerie in Maastricht.

Van Grinsven kreeg in juli nog het teken van verdienste van de gemeente Maastricht.

In zijn laatste maanden werkte de fotograaf aan de derde editie van de fotoboekenreeks All Around Maastricht. Die ging onlangs naar de drukker. Meer bij De Limburger / 1Limburg / Orange Media

Bekijk meer van

Guy van Grinsven

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.